Candidate journey

Prev Next

Wat is de candidate journey?
De candidate journey is de weg die een kandidaat aflegt vanaf het moment dat hij een vacature ziet, totdat hij aan de slag gaat. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, dus je moet van te voren bedenken op welke manieren een kandidaat te werk gaat. Hij of zij kan beginnen met googelen, krijgt een vacature via zijn netwerk binnen of krijgt bijvoorbeeld de vacature binnen via een recruitmentbureau.

Touchpoint
Deze laatste is een zogenaamde touchpoint. Een touchpoint is elk interactief contactmoment tussen een (potentiële) kandidaat en een  recruitmentbureau. Het zijn belangrijke momenten waarop een kandidaat besluit om zijn reis te vervolgen of af te breken. Een touchpoint is bijvoorbeeld de bereikbaarheid van het kantoor, de uitstraling en inhoud van de website, de manier waarop de kandidaat wordt benaderd etc.

Recruitmentbureau
Het bureau wil niets liever dan de kandidaat bij zich houden en zal er alles aan doen om het de kandidaat zo comfortabel mogelijk te maken. Elk bureau doet dat zo op zijn eigen manier en in deze nieuwsbrief zullen wij ingaan op de wijze waarop SEMpeople dat doet. Vanzelfsprekend staan we open voor aanvullingen- en of verbeteringen zodat wij de reis die de kandidaat maakt nog beter kunnen faciliteren.

De reis via SEMPeople
Je komt SEMPeople op verschillende manieren tegen; via de sociale media, vacature sites, via google, via vrienden, via (online) partners, via opdrachtgevers of rechtstreeks via de site.

48 uur
SEMpeople probeert altijd contact te leggen en streeft ernaar om binnen 48 uur te reageren op jouw vraag, sollicitatie of opmerking. Dit gebeurt per mail, telefonisch of door een reactie te geven op social media.

Intake
Wanneer jij belangstelling hebt voor een vacature dan zullen wij jou uitnodigen voor een intakegesprek als wij denken dat het goed aansluit anders zullen wij kijken of er wellicht andere mogelijkheden zijn.

Tips
Tijdens de intake gaan we niet alleen in op de vacature maar geven we ook gelijk sollicitatietips, informatie over de opdrachtgever en over het vervolg van de procedure.

Referenties
Wanneer jij doorgaat in het sollicitatieproces zullen we altijd 2 referenties checken, hiervan brengen wij jou op de hoogte en ook wat de uitkomsten daarvan zijn.

Op de hoogte stellen
Daarna ga je door naar het gesprek bij de opdrachtgever, wij zullen je zowel per telefoon als per mail hierin goed begeleiden met informatie en tips. Na dit eerste gesprek zullen we zowel bij jou als bij de opdrachtgever checken hoe het is gegaan en daarvan brengen we jou op de hoogte. Dit zelfde geldt voor eventuele vervolggesprekken.

Onderhandelen
Mocht het tot een arbeidsvoorwaardengesprek komen dan zullen wij jou van te voren aangegeven wat de salarisindicatie is en geven wij jou tips om te onderhandelen. In de praktijk doen wij bijna altijd de onderhandeling voor jou en dan overleggen wij van te voren met jou hoe we dat zullen aanpakken.

Voorbereiden
Mocht je eerst nog een assessment moeten doen dan zullen wij jou verwijzen naar goede sites om je te kunnen voorbereiden. Wij koppelen altijd de resultaten van zowel de assessment als het arbeidsvoorwaardengesprek terug.Wanneer je er uit komt met de opdrachtgever zullen wij ervoor zorgen dat er een contract wordt opgesteld en dat duidelijk is wanneer je zal starten en onder welke voorwaarden.

Andere mogelijkheden
Indien het niet komt tot een plaatsing zullen wij samen met jou evalueren, ook gaan we kijken of er andere mogelijkheden zijn.

Nazorg
Na de plaatsing stopt het contact niet. Wij zullen het gehele proces met jou en de opdrachtgever evalueren en nemen de input mee voor het optimaliseren van onze dienstverlening. Tevens blijven we jou op de hoogte houden middels een nieuwsbrief over de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en bij SEMpeople zodat jij bij een eventuele volgende stap in jouw carrière aan ons denkt en wij aan jou. Dit doen we ook als je niet bent geplaatst

Talent Pool
Tevens kun je worden opgenomen in een Talent Pool (specialistendatabase: http://www.sempeople.nl/sempeople-gaat-talent-pool-oprichten/) ook dit is voor zowel niet geplaatste als geplaatste kandidaten.

Blijf ons volgen
Tenslotte kan je ons op verschillende manieren blijven volgen, wij zijn zowel actief op instagram, facebook, twitter, linkedin en pinterest!

Posted on augustus 1, 2018

Leave a comment