januari 16, 2017

Video Sollicitatie

VIDEO SOLLICITATIE

play sign drawn with chalk on blackboard

Tegenwoordig schakelen steeds meer bedrijven over op video sollicitaties, bijvoorbeeld bedrijven als Ikea en Hema gebruiken alleen nog maar video sollicitaties om hun verkopers te vinden. Inmiddels is dit nu de normaalste zaak van de wereld. Beeld is niet meer weg te denken binnen de (online) recruitment. Sterker nog, het is onmisbaar geworden bij het selecteren van de juiste kandidaat. Zo ook het video-cv.

Waarom een video sollicitatie?
Ten eerste is het laagdrempelig je kan je zelf in een paar minuten tijd goed presenteren. Je kunt natuurlijk ook lange motivatiebrieven schrijven maar beeld zegt meer dan woorden. Met een video-cv kan de werkgever je heel snel leren kennen. Grote kans dat jouw sollicitatie uit de grote stapel ontvangen sollicitaties wordt uitgepikt.

Kwaliteiten zijn zichtbaar
Kandidaten kunnen op video kwaliteiten overbrengen die ze op papier niet kunnen laten zien, zoals hun stem, klantvriendelijkheid, enthousiasme en uitstraling. Eigenschappen die bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen bij salesfuncties.

Vooroordelen kunnen worden weggenomen
Met een video-cv is het een stuk sneller duidelijk of iemand bij het bedrijf of de functie past. Bovendien kunnen met een video-cv ook direct eventuele vooroordelen worden weggenomen.

Het werkt onderscheidend 
Bedrijven ontvangen heel veel sollicitatiebrieven per maand. Met een uniek video-cv kan een kandidaat opvallen en zich onderscheiden. En dat is de eerste stap naar een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

TIPS:

1.Kort houden

Als eerst is het heel belangrijk om de video sollicitatie kort te houden, maximaal anderhalve minuut. Bedenk van te voren goed wat je gaat zeggen en zet het ook op papier. Zorg dat je sollicitatie een kop, middenstuk en een staart heeft en zorg vooral dat het prikkelend is. Je kan bijvoorbeeld beginnen met een goede quote of anekdote zodat je gelijk de aandacht van de kijker hebt (de werkgever in dit geval);

2.In het bedrijf verdiepen

Zorg dat je je goed in het bedrijf hebt verdiept zodat je precies kunt vertellen waarom het bedrijf je aanspreekt en waarom je er zo goed past. Doe dit zo persoonlijk mogelijk want je moet je kunnen onderscheiden van de anderen.

3.Goede camerapositie
Een goede positie is essentieel. Je moet goed duidelijk in beeld. Ook je ogen moeten goed te zien zijn want daar maak je contact mee. Zet de camara precies voor je neus zodat er niet op je neer- of tegen je op wordt gekeken.

4.Goed licht
Ook goed licht is erg belangrijk, schiet vooral overdag en bij voorkeur bij zonlicht. Zorg dat je er niet te bleek op komt te staan of juist te rood. Hierdoor kan je heel anders overkomen.

5.Geluid
Ook goed geluid is erg belangrijk mocht jouw camara geen goed geluid hebben, gebruik dat een extern microfoontje.
.
Mocht je er niet uit komen, neem dan contact op met SEMpeople!

 

Geen categorie
Share: / / /
Nieuwsbrief